Aquest passat diumenge es van enfrontar a l’Estadi del Vilar la Unió Esportiva Valls al Club de Futbol Montañesa. Els dos equips arribaven molt necessitats, ja que eren el penúltim i últim del subgrup 5A, i el resultat final va ser de 0-0, però probablement les sensacions i conclusions finals seran sensiblement diferents.

La Unió va sortir amb la determinació de jugar un futbol elaborat, com ja es va veure al camp de la Pobla, però el primer ensurt el va portar el Montañesa, quan al minut 11 va estar prop de marcar en un corner que es va passejar per l’àrea petita sense trobar rematador. Va ser l’única ocasió clara que van tenir els visitants.

El Valls va seguir amb les seves idees clares, i les ocasions es van anar succeint. Al minut 14 va arribar la més clara del partit, amb una rematada al pal i una segona rematada franca des de dins de l’àrea que va sortir alta.

Al minut 21, un remat de corner surt llepant el pal. I al minut 25, un altre corner sacat en curt a la frontal acaba en un xut molt perillós, però que va sortir desviat. Fins a arribar a l’últim quart de la primera part, la Unió era l’únic equip sobre el camp, amb bon joc i domini.

Al sortir del descans amb forces renovades, el Valls va recuperar la iniciativa, seguint el guió de la primera part. Al minut 13 va tenir la primera ocasió del període, amb un xut que va sortir fluix quan la pilota havia quedat morta al mig de l’àrea.

En qüestió de dos minuts, hi van haver dos possibles penals per mans, una al desviar una passada i l’altre un xut, però aquest cop l’àrbitre no ho va apreciar així.  Cap al minut 25 un altre ocasió pel Valls, amb una centrada des de la línia de fons per la banda esquerra, que va ser rematada a fora per ben poc.

Al minut 30 hi va haver un triple canvi local, entrant homes frescos a la davantera per pressionar i buscar la victòria fins al final. El fruit d’aquests esforços podria haver vingut al minut 39, amb la jugada clau del partit: en una jugada que semblava de poc perill, al porter visitant se li va escapar la pilota que va deixar morta a Òscar Pérez, el qual va deixar enrere el porter per marcar a plaer… quan l’àrbitre va senyalar una falta sobre el porter, malgrat que l’assistent perfectament col·locat no havia apreciat cap incidència. Hauria estat sens dubte el gol de la victòria, però entre protestes i pèrdues de temps, pràcticament el partit va morir allí.

En conclusió, malgrat que el resultat va ser decebedor, les sensacions van ser molt bones tant en atac com en defensa, i l’únic que va fallar va ser la definició i la sort. Sembla que la primera victòria aconseguida la setmana passada ha tret un pes de sobre als jugadors, i aquesta lleugeresa i confiança es va poder apreciar. Ara tocarà seguir lluitant.

Alineació: Gonzo, Riki, Ruiz, Miró, Torre, Giralte, Martínez, Masqué, Guasch, Gómez, Marigot. Substituts: Gestí, Pérez, Miranda, Cucurull.

Crònica redactada per Guillem Badia, membre de la junta directiva de la UE Valls

Comparteix: