L’Ajuntament de Valls destinarà aquest any 2021 un total de 250.000 euros als dos projectes més votats per la ciutadania en el procés de pressupostos participatius. En concret, després del període de votacions obert entre el 17 de desembre i el 14 de gener passat, els projectes més votats i seleccionats han estat, en primer lloc, la creació d’un carril bici que connectarà amb el polígon industrial i, en segon terme, la modernització i ampliació de l’enllumenat del camp de futbol del Vilar i la construcció i adequació de noves oficines.

Els dos projectes en conjunt ascendeixen a 250.000 euros, la totalitat de la partida reservada per l’Ajuntament a pressupostos participatius. Aquesta és la xifra més alta des de la implantació del procès de pressupostos participatius l’any 2017, ja que en aquest període el consistori ha incrementat la inversió de manera progressiva any rere any. En concret, en relació al 2017, la inversió en projectes participatius ha crescut en més d’un 78%.

Entre els aspectes positius del procés de votacions, des de l’Ajuntament es destaca que són projectes elegits per les vallenques i vallencs en clau de ciutat. D’aquesta manera, les dues inversions no se circumscriuen ni a un barri o zona específica de Valls ni a l’interès d’un col·lectiu concret, sinó que són serveis o equipaments generals de ciutat. Així, la creació del nou carril bici forma part de l’aposta per incentivar l’ús de la bicicleta i una mobilitat sostenible a Valls. En concret, la proposta guanyadora, pressupostada en 70.000 euros preveu la construcció d’un carril bici que, des del Fornàs connectarà la ciutat amb el polígon industrial. Aquesta inversió s’engloba en un projecte més ampli que enllaçarà amb altres trams de futurs carrils bici.

A la vegada, el segon projecte més votat també afecta a una de les principals zones esportives de Valls, en concret un equipament de ciutat amb gran ús ciutadà com és l’estadi del Vilar. El projecte guanyador al Vilar, amb un pressupost previst de 180.000 euros, comportarà la millora de tot l’enllumenat de l’estadi i, a la vegada, la construcció i adequació de noves oficines, que donaran servei a les entitats esportives.

En total, 544 persones han pres part i votat per escollir entre 36 propostes. A causa de les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19, en aquesta ocasió les votacions ciutadanes s’han hagut de realitzar de manera no presencial, fet que ha comportat un descens en la participació. Tot i així, destaca l’increment de vots rebuts a través del portal web municipal www.valls.cat que, amb 307 vots, s’ha consolidat i ha crescut de manera significativa. Així, la via online ha estat utilitzada pel 56,4% dels ciutadans, mentre que la telefònica, amb 237 vots, ha estat la preferida per un 43,6%. Les franges d’edat de la població que més han participat en les votacions són entre els 46 a 55 anys (21,9% del total de vots) i entre els 36 i 45 anys (21,5%), mentre que els joves d’entre 16 i 25 serien els que han participat en menor mesura (7,9%). La participació és pràcticament idèntica entre dones (50,6%) i homes (49,4%).

 

Comparteix: